1 Μαρ 2012

Zumba στα γυμναστήρια Curves, καινοτομία στην εκγύμναση!!


Τα γυμναστήρια κυκλικής γυμναστικής Curves καινοτομούν γι’ άλλη μια φορά. Δημιουργούν ένα καινούργιο πρόγραμμα ευεξίας «Curves με Zumba», το οποίο ξεκίνησε από την Αμερική κι επεκτάθηκε στην Ελλάδα και τώρα και στην Κύπρο!
Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του πρόγραμμα, που στόχο έχει να «ξυπνήσει», να διασκεδάσει τις γυναίκες, να πραγματοποιήσει ένα πάρτι! «Ξεκινάμε μέσα σε μια περίοδο ύφεσης με στόχο τη διασκέδαση στην εκγύμναση, κάτι που μας λείπει τον τελευταίο καιρό.
Είναι μια καταπληκτική, μια μοναδική καινοτομία που συνδυάζει αεροβική γυμναστική με μυική ενδυνάμωση», μας είπε η Master Licensee των Curves για Κύπρο και Ελλάδα Μαρίνα Χρυσάνθου. Όπως ανέφερε, με το πρόγραμμα των Curves μπορείς να κάψεις μέχρι και 500 θερμίδες σε 30 μόνο λεπτά και με το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της Zumba, εμπνευσμένο από λάτιν και διεθνείς ήχους με χορευτικές κινήσεις, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στις γυναίκες. «Για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα οι ιδρυτές των Curves προέβησαν σε διάφορες έρευνες, οι οποίες έδειξαν ότι ομαδικές δυναμικές εκγυμνάσεις, όπως ο κύκλος των Curves με Zumba έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα κι όλες οι γυναίκες, κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης μπορούν να επωφεληθούν», σημείωσε.
Πώς δουλεύει το πρόγραμμα; Στα Curves πραγματοποιείς δύο κύκλους από 30 δευτερόλεπτα σε κάθε σταθμό (σύνολο 24 λεπτά) δουλεύοντας στο αεροβικό επίπεδο (65-70%) και ακολουθούν διατάσεις για έξι λεπτά. Στο νέο πρόγραμμα Curves με Zumba, αφιερώνεται ένα λεπτό στον κάθε σταθμό δουλεύοντας στο 50% σε 1,5 κύκλο (σύνολο και πάλι 24 λεπτά). Στα μηχανήματα δουλεύεται η μυική ενδυνάμωση που είναι πολύ σημαντική για την γυναίκα, καθώς ανεβάζει τον μεταβολισμό, προστατεύει από την οστεοπώρωση και βοηθάει το σκελετικό σύστημα. Για να λειτουργήσει το πρόγραμμα υπάρχουν δύο εκπαιδευτές, ένας που επιβλέπει την εκγύμναση στα μηχανήματα των Curves κι ένας που επιβλέπει τις χορευτικές κινήσεις της Zumba.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου