2 Μαρ 2012

Γεννημένη Bitch??!!! Υπάρχει λόγος σοβαρός!

Η κριτική και τα πικρόχολα σχόλια είναι το φόρτε σου ή μήπως προτιμάς να φέρεσαι με διπλωματία ρίχνοντας δολοφονικές ματιές σε κάθε ανταγωνίστρια; Σε κάθε περίπτωση ένα είναι σίγουρο: Για όλα φταίει το ότι είσαι... γυναίκα!Κάποιοι χρειάζονται έναν ποτήρι ζεστό καφέ για να ξεκινήσουν την...
ημέρα τους, άλλοι ένα μπανάκι, εσύ όμως αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο απ΄όλα είναι μια μικρή δόση κακίας! Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Οι διάσημες δεν μετρούν μπροστά σου…

Ξυπνάς, ετοιμάζεις καφεδάκι, ανοίγεις την τηλεόραση και αρχίζεις το… θάψιμο! Ότι στραβό κι άσχημο υπάρχει, εσύ θα το εντοπίσεις. Είτε είναι το φόρεμα της τηλεπαρουσιάστριας που την κάνει να φαίνεται διπλάσια, το κούρεμα που της προσδίδει λίγα χρονάκια παραπάνω, το παπούτσι το κιτς που φοράει ή τα πόδια τα στραβά που μέχρι τώρα δεν είχες προσέξει; Ότι κι αν είναι εσύ θα το σχολιάσεις. Τι κι αν είναι πιο διάσημη, πιο πλούσια, πιο αδύνατη ίσως και ομορφότερη από εσένα; Από γούστο πάντως παίρνει μηδέν!

Ούτε και οι περαστικές…

Και φυσικά δεν είναι μόνο οι διάσημες! Η κριτική σου δεν κάνει διακρίσεις ενώ εννοείται πως είσαι ετοιμοπόλεμη κάθε στιγμή της ημέρας! Ακόμη και τα λεπτά που στέκεσαι στην στάση του λεωφορείου ή στην αποβάθρα περιμένοντας το τρένο, το βλέμμα σου ανήσυχο ψάχνει για το επόμενο… θήραμα. Η ψηλή μελαχρινή που βρίσκεται δίπλα σου είναι άχαρη και λεπτή σαν σκουπόξυλο ενώ παραδίπλα η κοντή ψηλομύτα ούτε καν φαίνεται παρόλο που φορά 12ποντη δίπατη γόβα… Γελάς ειρωνικά κι επιβιβάζεσαι. Στο βαγόνι σίγουρα θα συναντήσεις κάποια «μεγαλοκοπέλα» βαμμένη σαν κλόουν ή καμιά συνάδελφου που η κακομοίρα για μια ακόμη φορά φόρεσε ότι βρήκε μπροστά της! Μα τέτοια έλλειψη γούστου;

Κάποιες στιγμές σκέφτεσαι μήπως είσαι ξινή αλλά γρήγορα το ξεπερνάς κι επανέρχεσαι σε αυτό που γνωρίζεις να κάνεις καλύτερα από το οτιδήποτε… Ώρα για κριτική!

Είσαι γεννημένη σκύλα, το λέει κι η επιστήμη

Μπορεί να σε παραξενεύει, οι επιστήμονες όμως ισχυρίζονται πως η τάση σου αυτή είναι απολύτως φυσική κι αυτό διότι είσαι προγραμματισμένη να είσαι σκύλα, ειδικά όταν συναντάς γυναίκες που κατά κάποιο τρόπο σε απειλούν.

Μάλιστα, οι αντιδράσεις σου μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με το πόσο ανταγωνίστρια θεωρείς πως είναι η γυναίκα που στέκεται απέναντί σου. Ένα υποτιμητικό βλέμμα για παράδειγμα είναι αρκετό στην περίπτωση μιας όμορφης περαστικής αλλά η σέξι συνάδελφος του γραφείου που τραβά όλα τα βλέμματα θα προκαλέσει τον χλευασμό!

Η εμφάνιση έχει σημασία!

Ο Ψυχολόγος Tracy Vaillancourt, από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα και ο Δρ Aanchal Sharma του Πανεπιστημίου McMaster στον Καναδά διεξήγαγαν δύο μελέτες με σκοπό να διαπιστώσουν κατά πόσο μια γυναίκα γίνεται εχθρική όταν έρχεται αντιμέτωπη με ένα ελκυστικό θυλυκό!

Αρχικά, ο Δρ Sharma συγκέντρωσε μια ομάδα γυναικών σε ένα δωμάτιο, όπου είχαν τοποθετηθεί κάμερες για να καταγραφούν οι αντιδράσεις τους. Οι μισές από αυτές γνωρίζονταν μεταξύ τους ενώ οι υπόλοιπες ήταν άγνωστες. Βέβαια, όλες γνώριζαν πως θα λάμβαναν μέρος σε έρευνα δίχως φυσικά να έχουν ενημερωθεί περί τίνος επρόκειτο. Την ώρα της αναμονής μια ελκυστική ξανθιά γυναίκα, ντυμένη προκλητικά με μια στενή κοντή φούστα και ψιλοτάκουνες μπότες μπήκε στην αίθουσα και τις ενημέρωσε πως η έρευνα θα άρχιζε σε λιγάκι. Λίγο αργότερα, το πείραμα επαναλήφθηκε με την ίδια ακριβώς γυναίκα, ντυμένη με φαρδύ παντελόνι, κοτσίδα και ζιβάγκο.

Η διαφορά των αντιδράσεων είναι σοκαριστική! Στη θέα της σέξι παρουσίας αρκετές από τις γυναίκες την κοίταξαν υποτιμητικά ενώ μετά την αποχώρησή της ξεκίνησαν σχόλια σαρκαστικά. Κάποια από αυτές έσκασε στα γέλια ενώ άλλες ακολούθησαν με σχόλια του τύπου «Μάλλον θέλει να κοιμηθεί με τον καθηγητή». Όταν όμως η ίδια γυναίκα μπήκε στο δωμάτιο ατημέλητη και ντυμένη συντηρητικά, δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση.

Συντηρητική vs παχουλή σημειώσατε 1
Σε ένα δεύτερο πείραμα, ο Δρ Vaillancourt έδειξε στην ομάδα τρεις φωτογραφίες γυναικών. Στην πραγματικότητα ήταν η ίδια λεπτή κι όμορφη γυναίκα.

Στην πρώτη φωτογραφία η γυναίκα ήταν ντυμένη πολύ σέξι, στη δεύτερη απλά προκλητικά αλλά η φωτογραφία είχε αλλοιωθεί κατά τρόπο που να τη δείχνει πιο παχουλή ενώ στην τρίτη η κοπέλα ήταν ντυμένη υπερβολικά συντηρητικά, σαν καλόγρια ένα πράγμα. Στη συνέχεια οι γυναίκες ερωτήθηκαν ποια από τις κοπέλες αυτές θα ήταν πιθανότερο να είναι φίλη τους και ποια θα γνώριζαν με άνεση στον σύντροφό τους! Όπως πιθανότατα κι εσύ η ίδια θα απαντούσες, οι περισσότερες από τις γυναίκες έδωσαν την ψήφο τους στην 3η λιγότερο προκλητική, άρα και λιγότερο ανταγωνιστική προς αυτές γυναίκα!

Είσαι σκύλα γιατί είσαι γυναίκα! Για όλα φταίει το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης!
Οι έρευνες δηλαδή έδειξαν το προφανές, ότι δηλαδή μια γυναίκα κρίνεται από την εμφάνισή της όχι μόνο από το αντρικό φύλο αλλά κι από το γυναικείο! Τα κριτήρια βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικά κι άκρως αντίθετα! Και μπορεί σύμφωνα με τις έρευνες μια ελκυστική γυναίκα να προσελκύει τον καλύτερο σύντροφο, να κερδίζει περισσότερα και να ζει περισσότερο, δεν θα βρει όμως εύκολα συμμάχους του ιδίου φύλου. Μια γυναίκα που υστερεί σε γοητεία και σαγήνη, ψάχνει τρόπο να καλύψει το κενό και αυτό το πετυχαίνει εύκολα με τον χλευασμό των όμορφων και σαγηνευτικών γυναικών!

Άλλωστε αυτό ξεκινά ήδη από την παιδική κι εφηβική ηλικία. Από τη στιγμή που θα αντιληφθείς ότι η ξανθιά Ελενίτσα τραβά την προσοχή μαθητών και καθηγητών. Από την άλλη κανείς δε σκέφτεται τις μη εκλεχτές, αυτές στις οποίες δε δόθηκε το χάρισμα, η φυσική ομορφιά και η σαγήνη. Γι΄αυτό κι εσύ, οφείλεις να πάρεις την εκδίκησή σου.

Μάλιστα, όπως διατείνονται οι ερευνητές αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που προσπαθούμε να υποτιμήσουμε κάθε αγωνίστρια είναι πως ακολουθούμε το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης. Κι επειδή πάνω απ΄όλα γνωρίζουμε από σαβουάρ βίβρ κι όσο κι αν θέλαμε να ξεμαλλιάσουμε τη σέξι συνάδελφο του αγαπημένου μας, γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να το κάνουμε, μια δολοφονική ματιά κι ένα πικρόχολο σχόλιο αρκεί για να δείξει τις διαθέσεις μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου